OptiFoam® HR Koudschuim

Ontdek het comfort van OptiFoam HR koudschuim. De toenemende eisen van consumenten op het gebied van comfort en productperformance hebben ons geïnspireerd bij de ontwikkeling van OptiFoam HR. Optifoam HR is een hoogwaardig koudschuim met bijzondere eigenschappen. Speciaal bedoeld voor toepassing in de betere meubels en matrassen.

Koudschuim, ook vaak High Resilience schuim genoemd, is een extra veerkrachtig en ventilerend schuimtype. De term koudschuim is afkomstig van ‘cold cure moulding’. Bij deze productietechniek worden schuimonderdelen in onverwarmde mallen geproduceerd. Het koudschuim dat in matrassen en meubels wordt gebruikt is echter niet afkomstig uit mallen. Het schuim wordt geproduceerd in grote blokken, van waaruit vervolgens de benodigde schuimonderdelen worden gesneden. Voordat OptiFoam HR koudschuim geschikt is voor verwerking, wordt het schuim eerst nog ‘gecrushed’. Het crushen is een procédé waarbij de schuimblokken door een grote wals worden gehaald. Tijdens het crushen openen de cellen zich, en krijgt het schuim zijn veerkrachtige en ventilerende eigenschappen.

OptiFoam® HR koudschuim van Avek kenmerkt zich door een extra hoge veerkracht en elasticiteit. Dit zorgt voor een ideale ondersteuning en een optimale drukverdeling. OptiFoam® volgt nauwkeurig de contouren van het lichaam, en minimaliseert het aantal drukpunten. Hierdoor vormt OptiFoam® een perfect comfortmateriaal voor matrassen en meubels.

Door de open-cellige structuur ventileert OptiFoam® uitstekend. Dit is van groot belang bij het creëren van een gezond en prettig microklimaat. Een goede afvoer van transpiratievocht en regulering van warmte is hiermee gewaarborgd. De goede vormvastheid en hoge treksterkte zorgen er voor dat het uitzonderlijke comfort van OptiFoam® lang behouden blijft. Optifoam® schuim laat zich bovendien goed verwerken. Maak kennis met OptiFoam® HR koudschuim, en profiteer van de uitmuntende eigenschappen die bijdragen aan een comfortabeler leven.

Goede ondersteuning door Optifoam HR koudschuim
Onstpannen slapen op Avek Optifoam koudschuim
De belangrijkste eigenschappen van Optifoam HR koudschuim op een rij:
  • Extra veerkrachtig
  • Optimale ondersteuning en drukverdeling
  • Goede ventilatie door de open-celstructuur
  • Hoge treksterkte
  • Duurzaam en vormvast
  • Voldoet aan de FMVSS302 brandnorm
  • Milieuvriendelijk geproduceerd
Voor een overzicht van de beschikbare grades, kijk op de pagina Productoverzicht.

Producers of flexible foam since 1965

Meer informatie?
Neem contact met ons op!