Verantwoord ondernemen

Avek International bestaat al bijna 60 jaar en één van onze belangrijkste doelstellingen is continuïteit. Wij willen op een duurzame en verantwoorde wijze PU schuim produceren, nu en in de toekomst. Als fabrikant met een lange historie beseffen wij dat wij een verantwoordelijkheid dragen naar onze omgeving, naar onze medewerkers, en onze klanten.

Wij vinden het belangrijk om goed met onze leefomgeving om te gaan, en daarom maken wij geen gebruik van additionele blaasmiddelen. Er worden bij Avek geen CFK’s, oplosmiddelen of vloeibaar CO2 als blaasmiddel ingezet. Al ons schuim wordt uitsluitend met water geblazen.

Daarbij wordt aan een veilige bedrijfsvoering en een goede opslag van onze grondstoffen veel aandacht besteed. Ons recent gebouwde ‘state-of-the-art’ TDI tanklokaal is daar een goed voorbeeld van. Deze tankinstallatie is volledig KIWA gecertificeerd, en is voorzien van alle vereiste beveiligingen en voorzieningen.

avek-foam-tdi-tanks
zonnepanelen-overzicht-op-dak

Energiebesparing is voor ons een belangrijk thema: wij investeren in energiebesparende licht-, verwarming-, en productietechnieken. Inmiddels bestaat vrijwel alle verlichting uit LED, en worden onze tanklokalen verwarmd en gekoeld door elektrische warmtepompsystemen.

Om onze behoefte aan elektriciteit af te dekken hebben wij in 2021 onze eigen zonnepanelen installatie in gebruik genomen. Deze installatie produceert ruim 200 Mwh aan elektriciteit per jaar en dat is meer dan wij verbruiken. Dit zorgt voor een flinke CO2 reductie. De fabrikant van de geleverde zonnepanelen heeft strenge normen ten aanzien van o.a. milieu, mensenrechten en sociale gedragscodes.

Voor het vervoer van onze schuimblokken maken we gebruik van speciale persauto’s, die zorgen voor een volumereductie van meer van 75%. Zo kunnen we meer schuim vervoeren tegen lagere kosten, en kunnen we het brandstofverbruik aanzienlijk beperken.

De snijafvallen, die ontstaan bij het versnijden van de ruwe schuimblokken, krijgen bij ons weer een nieuwe toepassing. Het vormt de grondstof voor de productie van ‘bonded foam’, een product waarbij schuimvlokken weer gebonden worden tot nieuwe schuimplaten met een hoge densiteit. Het bonded foam wordt vervolgens ingezet voor o.a. koeienmatrassen, sportmatten, verpakkingen etc.

In de PU branche wordt volop gewerkt aan het verder verduurzamen van het product PU zachtschuim. Er lopen vele initiatieven op het gebied van zowel mechanische als chemische recycling. Bij chemische recycling vormt ‘gebruikt schuim’ (zgn. post consumer waste) de basis voor het maken van nieuwe grondstoffen voor de schuimproductie. Zo zijn we als industrie stap-voor-stap op weg naar circulariteit.

De vakmensen van Avek werken onder goede en veilige arbeidsomstandigheden. Het personeelsverloop is gering, zodat we regelmatig een jubileum mogen vieren. En er is ook ruimte voor medewerkers, die ondanks eventuele beperkingen, goed werk verrichten. Samen vormen we het Avek team.

Net als met onze medewerkers bouwen we ook graag aan een duurzame relatie met onze klanten. Dit doen we door het bieden van kwalitatief hoogwaardige schuimproducten, een goede service, en persoonlijk contact.

Persauto van schuimfabrikant Avek Foam International
avek-foam-verantwoord-ondernemen-web-4
avek-foam-producten

Producers of flexible foam since 1965

Meer informatie?
Neem contact met ons op!